poniedziałek, 17 listopadaWiadomości, które mają znaczenie
Shadow
Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Nowa szkoła i sala sportowa w Osieczanach już otwarte!

W Osieczanach odbyło się uroczyste otwarcie nowej szkoły oraz nowoczesnej sali sportowej, które znacząco podniosą standard edukacji i możliwości rozwoju fizycznego uczniów. Dzięki inwestycji młodzież zyskała dostęp do przestronnych i dobrze wyposażonych sal dydaktycznych oraz funkcjonalnej hali gimnastycznej. Całkowity koszt przedsięwzięcia wyniósł blisko 12 milionów złotych i został pokryty ze środków rządowego programu Polski Ład. Podczas uroczystości burmistrz Jarosław Szlachetka przekazał symboliczne klucze dyrektor szkoły, Liliannie Mitanie, która następnie wręczyła je przedstawicielom uczniów.

- Pamiętam dobrze, jak mówiłem, że ta inwestycja powstanie i wiem, że nie wszyscy dawali wiary moim słowom. Byli jednak tacy, którzy obdarzyli mnie zaufaniem, wykazując się przy tym dużą cierpliwością. To dzięki Wam możemy dzisiaj cieszyć się z tych imponujących efektów. Tym, którzy wątpili, życzę odrobinę więcej wiary w burmistrza, bo jak widać, słowa dane mieszkańcom są dotrzymywane. W tym momencie jednak najważniejsi są uczniowie. Ta infrasturktura powstała z myślą o Was. Niech ta sala gimnastyczna wpływa na rozwój Waszych pasji, uczy zdrowej rywalizacji oraz pracy zespołowej. Z kolei nowe sale lekcyjne niech posłużą do zdobywania nowej wiedzy, poszerzania kompetencji, a poprzez to do budowania przyszłości– powiedział podczas uroczystości burmistrz Miasta i Gminy Myślenice, Jarosław Szlachetka.

W wydarzeniu uczestniczyli m.in. poseł i były wojewoda małopolski Łukasz Kmita, poseł Władysław Kurowski, zastępca burmistrza Robert Bylica, sekretarz gminy Robert Pitala, skarbnik Anita Kurdziel oraz kierownicy kluczowych wydziałów UMiG, z Małgorzatą Ciemińską na czele. Obecni byli także lokalni radni i sołtys Osieczan.

Tekst: redakcja

Foto: UMIG Myślenice

Nasze strony wykorzystują pliki cookies (ciasteczka).
Regulamin Serwisu
AKCEPTUJĘ